Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВОт последните две денонощия общия брой

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВОт последните две денонощия общия брой
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Осигуряваме цял етаж в болницата за персонала с Ковид, затваряме клиники

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

От последните две денонощия общия брой на инфектираните с ковид сътрудници е 61. А също по този начин има и 60 инфектирани пациенти, които са инфектирани в средата. От през днешния ден стартира препразпределение на леглата, тъй че ще бъде освободен един етаж в болничното заведение за пациентите и един етаж за личния състав на " Пирогов ". 

Това разяснява в ефира на бТВ проф. Асен Балтов, шеф на " Пирогов ".

Това няма нищо общо с другите пациенти, които сега са 75 с Ковид и се грижим за тях, добави той.

В момента за нас е значимо да преразпределим силите в Пирогов, с цел да забележим какви са вредите и едвам тогава можем да си създадем сметка дали имаме потребност от помощ от млади сътрудници. Но тях няма никога да ги пуснем в коронавирус отделението, а в останалите, където също има потребност от помощ, уточни той.

Възможно е да понижим размера на работа, само че няма да спре активността на болничното заведение. По-скоро ще лекуваме това, което е по силите ни. От една страна са нужни хора, а от друга - чиста среда за пациентите, уточни той.

Правилата се съблюдават, само че никой не е застрахован и всеки може да се болести от Ковид. Някои от сътрудниците са се заразили отвън болничното заведение, а други в " Пирогов ", разяснява професорът. 

Вече имаме клиники, в които липсват медици и ще бъдат затворени за избран интервал от време. Това са клиниката по гнойно-септична хирургия, която е затворена до 2 ноември; клиниката по неврология, която също ще бъде затворена за две седмици и едната травматологична клиника, съобщи Балтов. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР